verenigingen

Jeugdsoos anjobema

Created with Sketch.

Anjobema is een jeugdsoos waar jongeren zaterdagavonden bijeenkomen om gezellig samen een drankje te nuttigen. 

Het bestuur van Anjobema bestaat uit zeven personen. De werkzaamheden, die verricht moeten worden met betrekking tot Anjobema, gebeuren op volledige vrijwillige basis. 

De doelgroep van Anjobema is jongeren vanaf +/- 16 jaar tot +/- 28 jaar. 

Via onze facebookpagina en Instagram account is informatie te vinden over de openingstijden en eventuele acties. 

Biljarten

Created with Sketch.

Elke donderdagmiddag wordt er in het dorpshuis een potje gebiljart. 

Een gezellig groepje is hier van 15:00 tot 16:30 druk op het groene laken. 

Doe eens mee 

BsV - buurt- en speeltuinvereniging steenwijksmoer

Created with Sketch.

De buurt– en speeltuinvereniging ‘De Uithoek’ in Steenwijksmoer wordt ook wel BSV genoemd.

Er zijn 2 speeltuinen, aan de Mr. Christiaansstraat voor de kleinere kinderen, hier is ook het clubgebouwtje “De Koterstee”. Aan de Dreef ligt de 2e speeltuin voor de wat grotere kinderen. 

De visclub verzorgt………

Elke dinsdagmiddag wordt er gekaart in het clubgebouwtje………

Elke … wordt er een bingo georganiseerd in het dorpshuis……

Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals St, Maarten, Sinterklaasfeest, …..

Email: [email protected]
Agenda

buurtvereniging De veenbelters

Created with Sketch.

Buurtvereniging "De Veenbelters" is opgericht op 9 februari 1993, zij zijn opgericht door een paar buurtbewoners met als doel om elkaar wat beter te leren kennen en samen.

Jong en oud gezellige activiteiten te ondernemen. 
Het is de buurtvereniging van o.a. de Vossebelt, Ballast, Hoogehaar, deel Hoofdweg, deel Burgemeester ten Holteweg, deel Veenschapsweg, deel Wittenweg en deel Dwarspad. 

De vereniging heeft een leuke actieve agenda voor hun leden. Zij ontvangen bij elke activiteit een persoonlijke uitnodiging

Het is een gezellige buurtvereniging! 

Handwerken

Created with Sketch.

Elke dinsdag is er in het dorpshuis een handwerkmorgen.

De dames gaan deze ochtend handwerken of knutselen onder het genot van een lekker bakkie koffie of thee.


Kom eens langs

Jeugdvoetbal nkVV protos

Created with Sketch.

SJO NKvvProtos is de samenwerkende zaterdag jeugdvoetbalvereniging van NKVV uit Dalerpeel/Nieuwe Krim en vv Protos uit Steenwijksmoer. SJO staat voor Samenwerking Jeugd Opleiding.
In mei 2003 werd besloten dat alle jeugdteams van de twee verenigingen onder één jeugdbestuur gingen vallen. 

De SJO is een zelfstandige ‘club’, dus met een eigen bestuur en Sportlink-account, eigen clubkleuren enz. De leden blijven echter lid van de eigen vereniging. De thuiswedstrijden worden gespeeld op de sportparken van NKVV en vv Protos.

Een gezellige, bloeiende voetbalvereniging met als doel het voetbal binnen de dorpen te stimuleren en te ontwikkelen. Daarnaast bezit het een krachtig, eigen bestuur. 
Er is binnen de club geen verschil in teamwaarde wat wil zeggen dat er voor alle teams even veel aandacht, begeleiding en ontwikkeling is. 
Daarnaast spelen jongens en meiden tot aan de JO17 veelal samen in een team. Na deze leeftijd stappen de dames veelal over naar het senioren vrouwenvoetbal. 
Ook tijdens de winterperiode zijn alle teams actief in de verschillende zaaltoernooien. Het sporten gaat tenslotte altijd door.


NKvvProtos is een bloeiende vereniging waar het voetbal uiteraard centraal staat. De spelers en hun begeleiding voelen zich er thuis en dragen de clubkleuren met trots en passie. 

Kaarten

Created with Sketch.

Elke donderdagavond wordt er in het dorpshuis gekaart. 

Op deze gezellige avonden kan gekozen worden tussen jokeren en kruisjassen. De spelers worden in wisselende groepjes verdeeld. Iedereen kan meedoen, tegen een kleine vergoeding. 
Voor de beste spelers zijn vleesprijzen beschikbaar en natuurlijk is er ook een poedelprijs.

 

De kaartavonden zijn in het dorpshuis op donderdagavond van 20:00 tot 22:30 van 1 oktober tot Koningsdag.

Kom eens langs!

stichting dorpshuis  "de schalm"

Created with Sketch.

De Stichting Dorpshuis "de Schalm"
 

Zo was het eens 

Het dorpshuis is gesticht in 1962. De bewoners van Steenwijksmoer hadden geld bijeengebracht en samen met de gemeente werd er een dorpshuis neergezet. In 1978 viel het dorpshuis ten prooi aan de rode haan en brandde volledig af. Tot ieders grote schrik bleek het pand onderverzekerd te zijn. Gelukkig kon met een lening van de gemeente het dorpshuis toch herbouwd worden. 

Stichting 

Het dorpshuis is eigendom van de stichting, dus van het dorp. Het stichtingsbestuur beheert het dorpshuis, en zorgt dat het hele gebouw goed onderhouden wordt en stimuleert activiteiten die in het dorpshuis plaats vinden. Het bestuur heeft de bar en de snackbar verpacht, bovendien verzorgen de pachters de catering voor het hele gebouw. 

ijsbaanvereniging steenwijksmoer

Created with Sketch.

De Stichting IJsbaan Steenwijksmoer is opgericht in 1974. Zij beheert de ijsbaan aan de Kerkweg.

 

Als er winters weer aankomt, wordt de ijsbaan onder water gezet. En als het weer het toelaat, dat er geschaatst kan worden, wordt de ijsbaan geopend en kan iedereen er naar harte lust schaatsen. 

In het ijsbaanhokje wordt dan weer gezorgd voor een lekkere, warme versnapering.

 

De ijsbaanvereniging heeft een vaste groep donateurs. Bijna elk gezin in Steenwijksmoer en omgeving is lid. Ook veel ouderen blijven de vereniging steunen.

 

Het aantal schaatsdagen in de winter neemt behoorlijk af. Wanneer we een seizoen niet kunnen schaatsen, organiseren we voor de jeugd een dag naar een overdekte ijsbaan. 

 

Als het echt winter wordt, organiseren we weer de drie gemeenten tocht. Dit is elk jaar weer de grootste wens. De laatste keer dat we deze tocht konden organiseren was 12 februari 2012, een hele tijd geleden dus. 
Wie weet komend seizoen ……...

svs - sport vereniging steenwijksmoer

Created with Sketch.

De sportvereniging Steenwijksmoer ook wel SVS genoemd is een fijne kleine sportvereniging, dichtbij voor alle inwoners van Steenwijksmoer en daarbuiten. 

 

  • Peutergym 
  • Kleutergym 
  • Jongens- en meisjes gym 
  • Work-out 
  • Volleybal 
  • Hardlopen; 

 

het is allemaal mogelijk bij de SVS! 

 

Er wordt gesport in het dorpshuis op recreatief niveau. Regelmatig worden korte cursussen georganiseerd om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de inwoners. Zo is er bijvoorbeeld al aantal keren elliptigo rijden en yoga geweest. 

 

De sportvereniging heeft als doel zoveel mogelijk bewoners in beweging te krijgen. Daarbij staan ontmoeting en gezelligheid centraal. De lessen dragen bij aan de fitheid en de gezondheid. 

 

De contributie is zo laag mogelijk om de drempel te verlagen voor lidmaatschap. De contributie is slechts 9 euro per maand en voor de volleybal zelfs maar 8 euro.  Het actuele lesrooster staat beschreven op de website. 

voetbalvereniging VV PROTOS

Created with Sketch.

VV Protos is de plaatselijke voetbalvereniging waar het 1ste elftal uitkomt in de 4e klasse.

 

Protos heeft de volgende teams:

·       Vier senioren herenteams;

·       Eén dames zevental team;

·       Eén damesteam

·       Eén 35+ team;

·       Eén 45+ team;

·       Drie zaalvoetbal teams.

Van de vier seniorenteams zijn het 1e en 2e elftal prestatieteams en de overige teams zijn recreatieteams. Een gezellige, bloeiende voetbalvereniging met als doel middels sport het dorpsleven te binden en levendig te houden.

De jeugdspelers voetballen in samenwerkingsverband met NKVV genaamd SJO NKVV/Protos, deze samenwerking wordt als zelfstandige ‘club’ bestuur, dus met een eigen bestuur bestaand uit leden van beide verenigingen. De leden blijven echter lid van de eigen vereniging. De thuiswedstrijden worden gespeeld op de sportparken van VV Protos & NKVV.

Jaarlijks wordt het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi georganiseerd, aan dit toernooi doen 100 verenigingen mee. Hiermee is dit het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland. De voorrondes worden gespeeld in de 20 verschillende sporthallen en op de laatste dag wordt de finale gespeeld in Sporthal Angelslo met 6 finalisten.  (https://www.protosweering.nl)

VV Protos is een boeiende vereniging waar het voetbal centraal staat maar waar de gemeenschapszin en gezelligheid een voorwaarde zijn.


Email: [email protected]
Telefoon: 0524-221924
Facebook: https://www.facebook.com/vvProtos/

vvs - vrouwenvereniging steenwijksmoer

Created with Sketch.

Vrouwenvereniging Steenwijksmoer ofwel VVS is opgericht op 14  februari 1962. Destijds was het de Katholieke Boerinnenbond, met voorzitster mevr. Bruins – Schlepers.

Het begon met een groep dames, die in de wintermaanden wat te doen wilden hebben, wanneer het op de boerderij niet zo druk was.  Ze kwamen 1 x in de 2 maanden bij elkaar. 
De kerk had hierin ook een rol in en de pastoor was ook de enige aanwezige man.

Er werd begonnen met een gebed. Hierna werd er een demonstratie gegeven over hoe bepaalde dingen werkten, of er kwam iemand een avond verzorgen over huishoudelijke apparatuur. Het ging vooral over het huishouden, want het was belangrijk dat je goed wist hoe dat ging.

 

De tijden zijn veranderd

De vereniging is nu een algemene vereniging  en heeft ruim 50 leden.

Per seizoen organiseert het bestuur 8 avonden met elke maand een informatief, interessant of creatief onderwerp. Er worden gastsprekers uitgenodigd over zeer uiteenlopende onderwerpen en er worden workshops bloemschikken of schilderen georganiseerd. 

 

Een keer in de twee jaar wordt een busreisje georganiseerd.

Als afsluiting van het seizoen is er een fietstocht, waarna er nog een drankje (en hapje) wordt genuttigd.