EVENEMENTEN

dwarspop

Created with Sketch.

Dwarspop is een jaarlijks terugkerend evenement tijdens het pinksterweekend! 

Het idee voor dit evenement kwam in 2015 vanuit het bestuur van Jeugdsoos Anjobema, het toenmalige bestuur vormt dan ook de zeskoppige organisatie van Dwarspop. De eerste editie in 2016 was een groot succes en daarom is er besloten dit elk jaar te organiseren. 


Dwarspop heeft als doel om een gezellig driedaags festival te organiseren om de saamhorigheid van de inwoners van Steenwijksmoer en omgeving te vergroten. Ook heeft het veiligheid, gemoedelijkheid en uitstraling hoog in het vaandel staan. Dit lukt samen met de vele vrijwilligers en sponsoren. 


Elk jaar wordt een programma samengesteld wat een grote doelgroep aanspreekt en dus een breed publiek aantrekt. Er worden vele afwisselende bands en artiesten naar de feesttent aan de Dreef gehaald, denk bijvoorbeeld aan Outsiders, Snollebollekes en Jannes. De zaterdagmiddag staat traditioneel in het teken van de pubquiz. 


De laatste editie heeft Dwarspop over het hele weekend bijna 3000 bezoekers getrokken.

Tot ziens op Dwarspop!

FB pagina

kerstmarkt/winterfair

Created with Sketch.

Braderie/ kerstmarkt en winterfair. Enkele benamingen van een markt dat in 2005 is begonnen met een braderie in september. Gestart door een groep enthousiaste mensen met het idee om saamhorigheid en gezelligheid te creëren in ons dorp. 

 

Twee jaar later werd dit een kerstmarkt in december, wat zich om het jaar herhaalde. Vanuit het dorp werd hier heel positief op gereageerd en waar ook de opzet en  doelstelling ruimschoots werd behaald. 
Veel gezelligheid, saamhorigheid en inzet van alle verenigingen draagt ertoe bij dat het om het jaar weer met veel plezier wordt georganiseerd. Daarbij natuurlijk niet te vergeten dat dit alles mogelijk wordt gemaakt door de vele sponsoren.

 

Op een gegeven moment is het idee ontstaan om het anders aan te pakken, zodat het niet elke keer de kerstmarkt weer hetzelfde zou zijn en vernieuwing positief bijdraagt aan ons evenement. Besloten is daarom toen om een Winterfair te organiseren met een andere invulling , tijdstip en plaats. Daarbij is veel aandacht besteed om Steenwijksmoer ook te promoten buiten ons dorp. Gezien de reacties met een positief resultaat. 

 

Hoe de toekomst van onze markt er de volgende keer weer uit gaat zien staat nog open. Wel staat vast dat we een groep vrijwilligers als bestuur hebben die hier met een open blik en veel plezier elke keer weer aan werkt. Mensen die hier een steentje aan bij willen dragen zijn natuurlijk welkom. Ook zijn ideeën, tips en opmerkingen welkom.

De kerstmarkt/winterfair wordt elke 2 jaar in de oneven jaren georganiseerd.

Stuur ons gerust een email of check onze facebookpagina

PWZ - Protos Weering Zaalvoetbatoernooi

Created with Sketch.

In 1976 bestond vv Protos 25 jaar, een van de jubileum-activiteiten was het organiseren van een zaalvoetbaltoernooi. Er werd een toernooi georganiseerd voor alle voetbalverenigingen uit Coevorden.
 

De organisatoren hadden de smaak te pakken, vonden de hoofdsponsor Weering bereid door te gaan, en zo zag een jaar later het eerste officiële Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi het licht. Maar liefst zestien amateurverenigingen uit de regio waren van de partij. 

In de loop der jaren is het toernooi uitgegroeid tot een mega-festijn en is het grootste zaalvoetbaltoernooi in zijn soort van Nederland. 
Het leeft enorm in Drenthe, Overijssel en Groningen.
De voorronde wordt gehouden in 20 sporthallen, 100 voetbalverenigingen strijden om de eer.


Na de voorronde, kwartfinale, halve finale en tussenronde wordt de finale in sporthal Angelslo in Emmen gespeeld.
Het toernooi trekt duizenden bezoekers. Om alles in goede banen te leiden zijn er een paar honderd vrijwilligers actief. Heel Steenwijksmoer is jaarlijks een aantal weken niet voor iets anders aanspreekbaar dan voor 'het' zaalvoetbaltoernooi.

Het toernooi wordt gehouden tijdens de winterstop.

sacs - stiching activiteiten commissie steenwijksmoer

Created with Sketch.

Stichting Activiteiten Commissie Steenwijksmoer, oftewel S.A.C.S., organiseert allerlei festiviteiten voor ons prachtige dorp. De commissie is ontstaan tijdens het Zuidenveldfeest 2005, nadat veel bewoners van Steenwijksmoer met grote inzet meewerkten aan het versieren van de straten, wagens en dergelijke. Na de drukbezochte optocht van de versierde wagens werd het idee geopperd om zelf weer eens een dorpsfeest te organiseren. 

 

Een commissie werd bij elkaar getrommeld om een gevarieerd programma op te stellen voor alle bewoners van Steenwijksmoer en omstreken. In het eerste weekend van september 2006 is het allereerste dorpsfeest gehouden. Wegens het grote succes en enthousiasme van jong en oud werd besloten om het gezellige evenement 3-jaarlijks te organiseren. 

 

Diverse activiteiten hebben sindsdien op het programma gestaan. Mini-trekkertrek, ponyrijden, stormbaan beklimmen, helikoptervlucht, versierde fietsoptocht, biggenrace, schijt je rijk, gymnastiek uitvoering, bingo en ga zo maar door. Niet te vergeten de vele bands die het dorpsfeest voorzien van goede live muziek! 

 

Naast het dorpsfeest organiseert S.A.C.S. ook jaarlijks het dorpsvolleybal. Tijdens dit gezellige en sportieve toernooi gaan verschillende teams de strijd met elkaar aan om de begeerde Steenwijksmoerse Cup! 

Trekkerslep coevorden

Created with Sketch.

De stichting trekkerslep Coevorden organiseert al meer dan 30 jaar een trekkerslepwedstrijd. 

 

Bij de sport trekkerslep/trekkertrek is de uitdaging om met een trekker een sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand over de sleepbaan te trekken. Hierbij wordt door een verschuifbaar gewicht op de wagen het slepen van de wagen steeds zwaarder. Trekkerslep gebeurt in verschillende gewichtsklassen van traktoren. Hierbij wordt ook nog weer onderscheid gemaakt tussen standaard tractoren( zo voor de ploeg weg) en speciaal geprepareerde sporttractoren. 

 

In de beginjaren vond de wedstrijd plaats in Coevorden, maar vanaf 1994 wordt de wedstrijd gehouden in Steenwijksmoer, de laatste 17 jaar bij Gradus Mittendorff op het land. 

Wat begonnen is met een wedstrijdje met 80, vooral regionale , deelnemers is het anno 2018 uitgegroeid tot een wedstrijd met ruim 400 trekkers uit een groot deel van Nederland, maar ook uit Duitsland, België en Denemarken. 

 

Het is een tweedaags evenement, waarbij op de vrijdagavond tot in de late uurtjes trekkertrek is, maar ook de heel gezellige feesttent voor veel vertier zorgt. 

Het evenement wordt met een leger aan vrijwilligers rondgezet, zonder deze mensen zou het niet mogelijk zijn een dergelijk evenement neer te zetten. 

 

Trekkerslep vindt altijd plaats in het eerste weekeinde van augustus.